EIGEN EIKEN TOPCOLLECTIE
 
VAN BRUYNZEEL 

Nieuw bij Bruynzeel; De Eigen Eiken Topcollectie. Alle vloeren in deze collectie zijn gemaakt van duurzaam hout en zijn afgewerkt met kwaliteitsolie. Ook zijn ze allen geschikt om over vloerverwarming te leggen, zo hoeft comfort niet ten koste te gaan van design of uitstraling. Met zowel trendy, rustieke visgraatvloeren als de landelijke plankenvloeren binnen de serie is er een houten vloer voor iedere woonstijl. Alle vloeren zijn voorzien van een toplaag van 3 mm dik, zo kunnen allen eindeloos mee. Breng ook de warmte van hout binnenshuis en ontdek de topcollectie van Bruynzeel. 

 

Filter op

Bekijken als:  
3  Producten
Toon:
12 / 24

Houtsortering

Met de keuze van de houtsortering en het formaat van de planken is de basis voor je vloer al snel gelegd. Verscheidene methodes in de selectie van planken en zaagmethodes creëren vloerplanken met verschillende kenmerken.

Premier:
Voor een rustige, moderne uitstraling kies je voor een premier sortering. Bij deze sortering wordt het hout geselecteerd op delen die geen of enkel zeer kleine noesten vertonen. Het hout dat voor deze selectie gebruikt wordt, komt uit de kern van de boomstam. In de kern van de boom bevinden zich minder jaarringen en noesten, waardoor de planken egaler en rustiger ogen. Eiken Premier selectie bevat afwisseling van planken die dosse of kwartiers gezaagd zijn. Bij dosse gezaagde planken wordt de boomstam evenwijdig aan de jaarringen gezaagd, waardoor er kenmerkende en levendige vlampatronen op de vloerdelen te zien zijn. Wanneer een boom kwartiers gezaagd is, betekent dit dat de planken loodrecht op de groeiringen zijn gezaagd, waardoor er een patroon van evenwijdige lijnen op het hout te zien is.

Rustiek:
Voor een robuustere look selecteer je rustieke vloerdelen. In deze selectie zijn eventuele grotere noesten of verkleuringen in het hout toegestaan, om een levendigere en rustiekere sfeer te creëren. Het hout dat voor deze selectie gebruikt wordt is afkomstig van de buitenste lagen van de boomstam. In dit deel van de boom zijn de jaarringen duidelijker, ontspringen takken en bevat het hout dus meer noesten en onregelmatigheden.

Rustiek extra breed:
Wanneer je een landelijke en robuuste sfeer in de woning wil bereiken selecteer je rustieke vloerdelen waarin noesten en verkleuringen een levendig effect hebben. Dit rustieke effect kun je echter nog sterker benadrukken door te kiezen voor extra brede delen. Deze brede planken die afkomstig zijn van de buitenste lagen van de boomstam waardoor jaarringen en noesten duidelijker te zien zijn, kunnen de ruimte optisch groter laten lijken en creëren een klassieke en toch luxe sfeer.