industriële stalen deuren

Door middel van industriële stalen deuren, of in dit geval ‘stalen look’ deuren van aluminium, wordt jouw interieur uniek in zijn soort. Deze prachtige deuren passen uitstekend in een bijdetijdse industriële inrichting en vormen de perfecte kers op de taart. De verschillende uitvoeringen vormen stuk voor stuk een eyecatcher in het interieur en dienen als een gegarandeerde gespreksstarter bij iedere gast die over de vloer komt. Het stijlvolle zwarte, metalen kozijn trekt strakke lijnen die een sterk contrast vormen met het natuurlijke licht wat binnenvalt door de grote glazen panelen.

Industriële ‘stalen look’ deuren

Onze industriële stalen deuren zijn niet gemaakt van staal, maar van aluminium. Zo creëren we een authentieke stalen look, zonder daadwerkelijk gebruik te maken van staal. Aluminium heeft doorslaggevende voordelen, waaronder het feit dat het lichter is en dus makkelijker is in de montage. Bij het plaatsen van een stalen deur moet er een constructie worden gebouwd, terwijl dit bij aluminium niet nodig is. Er zijn dus minder aanpassingen nodig aan het huis. Daarnaast zijn onze aluminium deuren niet te onderscheiden van staal: het ziet eruit en voelt als staal, maar is een stuk goedkoper. Daarom kan Bruynzeel Industrieel voor een aantrekkelijke prijs worden aangeboden. Onze industriële stalen deuren (ofwel stalen look deuren) vormen de perfecte basis voor een modern loft-stijl interieur.

Verrijk jouw interieur met industriële stalen deuren

Industrieel wonen is momenteel helemaal hot. De winkels liggen vol met industriële woonaccessoires en elke woonboulevard is voorzien van meubels in deze stijl. Het is immers een erg fijne sfeer die een perfecte combinatie vormt tussen robuust authentiek en strak modern. Er is veel sprake van natuurlijke lichtinval en er wordt op creatieve wijze gespeeld met ruimte en verschillende materiaalsoorten. Industriële stalen deuren zetten de toon voor dit interieur en voorzien jouw huis van een industriële basis waarop verder gebouwd kan worden doormiddel van meubels en accessoires. Omdat een typisch industrieel interieur donker kan zijn, is het van belang om veel grote ramen te hebben om de natuurlijke lichtinval te optimaliseren. Doormiddel van industriële stalen deuren met glazen panelen schijnt de lichtinval van de aangrenzende ruimte door naar de hoofdruimte en andersom.

Welke industriële stalen deuren passen bij jou?

Om de keuze binnen de industriële stalen deuren te verbreden zijn er verschillende opties. Zo geven we jou bij Bruynzeel Industrieel de keuze tussen schuifdeuren, taatsdeuren, draaideuren en zweefdeurkasten. Wanneer je een kleine ruimte hebt maar toch graag één of meerdere industriële stalen deuren wilt plaatsen is het raadzaam om te kiezen voor een schuifdeur. Dit kan een dubbele of enkele variant zijn die aan een rails boven het deurgat hangt. De deuren schuiven opzij langs de muur wanneer deze open gaan. Omdat er geen sprake is van draaiing is deze variant zeer geschikt voor kleinere ruimtes. Wanneer je echter voor een zeer unieke look wilt gaan en de ruimte ervoor hebt dan is een taatsdeur een echte aanrader. Omdat deze deur om een as draait die meer naar het midden geplaatst zit, krijgt deze eyecatcher een hele speciale uitstraling. Deze kan zowel in glas worden uitgevoerd als in massief materiaal wat gelijk is aan de muur. In het laatste geval lijkt de muur als het ware te openen. Dit resulteert in een zeer minimalistische uitstraling. Binnen de industriële stalen deuren is er voor iedereen wel wat wils.

Inspiratie uit de industrie

De industriële stijl is geïnspireerd door typische New Yorkse lofts die zijn gebouwd in oude fabriekspanden en pakhuizen. De authentieke elementen van deze panden zijn behouden in de vorm van grote stalen ramen, extreem hoge ruimtes, veel ruimte, en rauwe elementen zoals gietvloeren en gemetselde muren. De inrichting bestaat uit een donker kleurenpalet: een combinatie van zwart, grijs, bruin en rijke kleuren zoals marineblauw en mosterdgeel. Daarnaast maken zwartstalen elementen in de meubels en accessoires de ruimte helemaal af. Industriële stalen deuren maken het helemaal af. Zie jij al zo’n stijlvolle deur in jouw huis?

Industriële stalen deuren
Inudstriële stalen deuren