industriële deur

De basis van een interieur zet de toon voor de rest van de inrichting. Een robuuste industriële inrichting is daarom niet compleet zonder een industriële deur.

Basis van een industrieel interieur

De industriële woontrend stijgt al enige tijd flink in populariteit, en zal er voorlopig nog niet tussenuit knijpen. De inspiratie voor deze stijl komt, zoals de naam al zegt, uit de industrie. De industriële woontrend is dan ook min of meer ontstaan in lofts die in oude fabriekspanden of pakhuizen zijn gebouwd. Denk aan authentieke robuuste stijl met bakstenen wanden, betonlook details en zwart metaal. Wanneer deze stijl wordt toegepast in een woning is het belangrijk om het vanaf de basis goed te doen. Een industriële deur is dan onmisbaar.

Wat maakt een deur industrieel?

Wat een deur industrieel maakt is de (zwart) metalen profielen met daarin grote glasplaten. In principe zijn ze dus heel minimalistisch en strak. De aanwezigheid van veel glas is belangrijk voor voldoende lichtinval in het interieur. Deze robuuste woonstijl kenmerkt zich immers door een kleurenpalet van zwart en grijs, en maakt veelvuldig gebruik van houten en metalen accenten. Wanneer deze elementen niet helemaal in balans zijn, kan dat resulteren in een erg donker interieur. Om dit te voorkomen is lichtinval ontzettend belangrijk. Eén van de makkelijkste manieren om de lichtinval in je ruimte te maximaliseren, is door middel van een deur met veel glasoppervlak. Daarom hebben wij met Bruynzeel Industrieel een mooi en uiteenlopend aanbod in industriële deuren.

De industriële deur in verschillende vormen

Iedereen heeft zijn eigen smaak en we vinden allemaal andere dingen mooi of

handig. Daarom zit er ook in industriële deuren onderling verschil. Een deur kan immers op verschillende manieren gemonteerd worden, wat ervoor zorgt dat de hele look en feel van de deur verandert. Een aantal voorbeelden:

  • Draaideuren: Deze openslaande industriële deuren passen in vrijwel iedere opening, en kunnen zelfs nog uitgebreid worden met een paneel aan de zij- of bovenkant van de deur. Op deze manier creëer je een afscheiding in de ruimte die isolerend werkt voor geluid en kou, maar lijkt de ruimte toch open en licht. Kortom: de functionaliteit van een roomdivider met de sfeer en stijl van een open leefruimte.
  • Taatsdeuren: Is een standaard openslaande deur te gewoontjes? Een taatsdeur staat verankerd met een scharnier in de boven- en onderzijde van de deur, waardoor deze in het plafond en de vloer gemonteerd wordt. Omdat de deur niet draait aan scharnieren aan de zijkant, maar aan de boven- en onderkant, draait de taatsdeur om een verticale as en kan zowel naar binnen als naar buiten draaien. De industriële taatsdeur heeft geen kozijn, wat een extra strak effect geeft in het interieur.
  • Schuifdeuren: Schuifdeuren zijn niet alleen heel trendy, ze zijn ook nog eens ontzettend handig. Omdat de deuren geen ruimte nodig hebben om open te zwaaien, zijn ze heel geschikt voor kleine ruimtes. De industriële uitvoer met het bijpassende zwarte beslag maakt van dit opvallende deursysteem een echte eyecatcher. Ook is het bij dit type deur niet per se nodig om een handvat te bevestigen. Op deze manier blijft het minimalistische ontwerp van de glazen vlakverdeling onverstoord.

Welke variant ook wordt aangebracht, een industriële deur zorgt altijd voor een wauw-factor en zal gegarandeerd dienen als gesprekstarter wanneer er bezoek is. Ze zien er immers ontzettend chique en uniek uit. Dus, op zoek naar een industriële deur die zorgt voor sfeer, ruimte en originaliteit? Dan kun je bij ons terecht!

Industriële deur
Deur industrieel