Wat is solid surface?

‘Van solid surface’. Bij het opknappen of installeren van je badkamer zal je deze term ongetwijfeld een keer voorbij horen komen. Maar wat is solid surface eigenlijk? Bruynzeel helpt je graag met advies en legt uit wat dit precies inhoudt. Benieuwd naar hoe het van pas kan komen in jouw badkamerinvulling? Lees dan verder. Solid surface of ruwweg vertaald ‘stevig’ of ‘solide’ oppervlakte is precies wat het betekent een oppervlakte dat duurzaam is en tegen een stootje kan. Solid surfaces zie je dan ook vooral terug in de badkamer, keuken of toilet.

Stevig en degelijk materiaal

Verschillende meubels of gebruiksvoorwerpen in huis kunnen van solid surface zijn. Kortgezegd is dit een oppervlakte of laag van een speciaal soort kunststof. Dit kunststof is gemaakt door polyester, acrylaten en epoxide kunststoffen met elkaar te mengen. Zo ontstaat een hard en slijtvast materiaal dat uitermate geschikt is voor meubels in de keuken, badkamer of het toilet die tegen een stootje moeten kunnen. Ideaal om een bad, douchebak of wastafel van te maken. Naargelang de smaak en wens van de klant kan er bovendien een kleur of ander uiterlijk aan solid surface worden aangegeven. Zo kan een aanrechtblad of wasbak van solid surface bijvoorbeeld het uiterlijk hebben van een granieten of marmeren variant. Echter is solid surface stukken goedkoper dan wanneer het uit echte steen vervaardigd zou zijn.

Solid surface in jouw badkamer of keuken

Met een meubelstuk of aanrechtblad uit solid surface bespaar je dus geld. Ook bij Bruynzeel verkopen wij sanitair dat uit dit stevige materiaal is vervaardigd.

Terug naar wastafels
Waar is een keramische wastafel van gemaakt?
Assortiment
Wat is gietmarmer?
Assortiment
Wat is graniet?
Assortiment