Maak je voordeur vuurwerkproof
29 dec. 2016 - Deuren

Maak je voordeur vuurwerkproof

Oliebollen, champagne en natuurlijk veel vuurwerk: het is bijna Oud en Nieuw! Vuurwerk kan heel erg leuk zijn, maar het kan ook zo af en toe nare kanten hebben. Huisdieren zijn veelal bang voor vuurwerk en soms komen vuurpijlen per ongeluk (of expres) door de brievenbus in je huis. Het is dan maar beter om preventieve maatregelen te nemen! Met een brievenbusklem weet je zeker dat dit niet zal gebeuren.

Brievenbusklem
Brievenbusklem 2

Benodigdheden

In vijf stappen leggen we je uit hoe je goedkoop en eenvoudig zelf een brievenbusklem kunt maken. Verzamel de volgende onderdelen bij een ijzerhandel of doe-het-zelf-zaak en uit je gereedschapskist:

 1. Een draadeind van ongeveer 240 mm lang en een diameter van 6 mm
 2. Een verbindplaatje van 140 mm bij 20 mm
 3. Twee 'grote' ijzeren stoelhoeken van 20 mm breed en 40 mm lang tot de hoek
 4. Twee 'kleine' ijzeren stoelhoeken van 20 mm breed en 25 mm lang tot de hoek
 5. Vier bouten van 4 mm
 6. Vier moeren van 4 mm
 7. Een moer van 6 mm
 8. Twee carrosserieringen met een diameter van 18 mm
 9. Een plastic zwart dopje met een diameter van 4 mm
 10. Een sterknop met een diameter van 40 mm
 11. Een steeksleutel in maat 7
 12. Een platte schroevendraaier
brievenbusklem benodigdheden
maken brievenbusklem 1

Stap I

Monteer een kleine stoelhoek (4) links op de verbindplaat (2) en een grote stoelhoek (3) aan de rechterkant. Ze kunnen worden bevestigd met een moer (6) en bout (5) van 4mm.

maken brievenbusklem 2

Stap II

Bevestig met een bout (5) en moer (6) van 4 mm een kleine stoelhoek (4) aan de grote stoelhoek

maken brievenbusklem 3

Stap III

Bevestig in tegengestelde richting een grote stoelhoek (3) op de zojuist bevestigde kleine stoelhoek. Je hebt hiervoor weer één bout (5) en moer (6) van 4 mm nodig.

maken brievenbusklem 4

Stap IV

Haal het draadeind (1) door de bovenste opening van de stoelhoek (3) die als laatste is bevestigd (via de onderste opening zijn de stoelhoeken aan elkaar bevestigd). Doe zowel links als rechts een carrosserieringetje (8) om het draadeind en verschuif het draadeind naar rechts zodat 160 mm aan de rechterkant zit, gemeten vanaf de stoelhoek. Draai de moer (7) van 6 mm vast aan de linkerkant. Plaats het plastic dopje (9) aan de linkerkant van het draadeind en draai de sterknop (10) er aan de rechterkant op. Voilá, je brievenbusklem is klaar: je kunt rustig Oud en Nieuw vieren!