Vijf tips tegen inbrekers
28 jul. 2017 - Deuren

Vijf tips tegen inbrekers

De vakantietijd is officieel in volle gang en vele van ons zijn of gaan genieten van een welverdiende reis. Er is echter nog een groep mensen die geniet van de vakantieperiode zonder dat zij de zon opzoeken: inbrekers. Zij maken gebruik van de gelegenheid om de huizen van de vakantiegangers een stukje lichter te maken. Houd bij de voorbereidingen van je vakantie dus rekening met een aantal factoren om dieven buiten de deur te houden. Inbrekers zijn opportunisten; ze maken hun keuze niet op basis van waarde, maar op basis van gemak. Zorg dus dat je het inbrekers zo moeilijk mogelijk maakt om binnen te komen, dan heb je een grotere kans dat ze hun buit ergens anders zoeken. Hierbij 5 tips tegen inbrekers.

1. oog bewoond

Zorg allereerst dat inbrekers niet beseffen dat er niemand thuis is. Geef de indruk dat je huis bewoond is door bijvoorbeeld een koffiekopje of tijdschrift op de tafel te laten staan. Je kunt ook investeren in een automatische lichtschakelaar die afwisselend verschillende lampen aan- en uitzet. Hierdoor lijkt het alsof er activiteit in het huis gaande is. Laat geen bosjes bloemen staan voordat je weg gaat: een verwelkt boeketje geeft al snel aan dat er niemand thuis is.

Bruynzeel Hollands Hout

2. maak afspraken met de buren

Niet alleen verwelkte bosjes bloemen laten een huis onbewoond lijken; ook stapels ongeopende post en verdorde kamerplanten zijn een duidelijk signaal. Maak afspraken met je buren en vraag of zij de post willen opruimen, de plantjes water willen geven en het huis een beetje in de gaten willen houden. Als je een bijzonder goede verstandhouding met de buren hebt, zou je zelfs kunnen vragen of ze af en toe het gazonnetje een beetje willen maaien; inbrekers associëren een onverzorgde tuin met een onbewoond huis.

3. zorg dat je deuren goed zichtbaar zijn

Je tuintje is niet alleen een bepalende factor of de dief denkt dat je huis bewoond is; de beplanting kan ook een rol spelen in beschutting. Een overwoekerde, donkere tuin waarbij de deur beschut is, is voor een inbreker zeer uitnodigend om zijn slag te slaan. Zorg dus dat je geen hoge beplanting rondom je deur hebt, en dat je voordeur goed verlicht is.

Voordeur Bruynzeel

4. post je vakantietijden niet op social media

Het is natuurlijk leuk om al je vrienden te laten weten wat voor fantastische reis je gaat maken, en om misschien zelfs een reis-blog bij te houden. Pas hier echter mee op, want ook inbrekers kunnen deze informatie zien. Laat Facebook dus even voor wat het is, en bewaar een uitgebreid verslag van je vakantie voor wanneer je weer terug bent.

5. zorg voor goede sloten

Het lijkt misschien een open deur, maar zorg dat je goede sloten op zowel je deuren als je ramen hebt. Een slot van slechte kwaliteit is door een handige inbreker in luttele seconden gekraakt. Een goed slot met een SKG keuring kan inbrekers kostbare tijd kosten om binnen te komen, waardoor ze een grotere kans lopen om betrapt te worden. Onze aanbevolen sloten voor buitendeuren hebben de SKG*** norm en het Politiekeurmerk Veilig Wonen. De drie sterren SKG norm is de hoogst haalbare norm. De keurmerken mogen alleen gebruikt worden als de sloten extra zijn getest en blijkt dat ze daadwerkelijk inbraakwerend zijn. Ook een veiligheidsrooster voor het glas in je deur kan een inbreker belemmeren om snel via een ingegooide ruit binnen te komen.

Voordeur Bruynzeel